weggeefhoek

Vorige week is de Facebook-pagina “Weggeefhoek akmarijp, goingarijp, terherne en terkaple” gemaakt. Het is een besloten groep, met tot nu toe 84 leden.

De bedoeling van deze weggeefgroep is om spullen die men niet meer gebruikt en wel kwijt kan aan te bieden op deze pagina. Mensen die lid zijn van de groep krijgen dat bericht te zien en kunnen in een reactie daaronder aangeven dat ze mee willen loten. Want dat is het idee. Als er meerdere reacties komen, verloot je het aangebodene onder deze mensen. Dat zet je dan weer in een reactie onder het artikel en via pb-tjes maak je dan een afspraak met degeen wanneer die het komt halen of wat je wilt. Daarna haal je zelf je bericht weer van de pagina.

Zo kom je op een andere manier in contact met buurdorpsbewoners. Maar je doet zo ook mee om de overproductie tegen te gaan, het is welliswaar nog niet eens een druppel op de gloeidende plaat, maar alle beetjes helpen.

Verder zijn er ook mensen die gewoon niet genoeg geld hebben om te kopen wat ze nodig hebben of leuk vinden om te hebben. De een heeft het over, de ander wil het graag hebben.

Op de facebookpagina wordt uitgelegd hoe het werkt. Als er nog vragen zijn, kan men de beheerder altijd even een berichtje sturen.

Hieronder de link naar de facebookgroep:
https://www.facebook.com/groups/927785497245066/