Uitnodiging voor inwoners van Terherne

  • Betreft: Opening expositie van de Ko melkers en hun pramen in Terherne.
  • Wie: Wordt geopend door Komelkerszoon Henk Kroes.
  • Wanneer: op dinsdag 27 december van 14.00 uur tot 15.00 uur.
  • Waar: bij de Kameleonboerderij / Paal 43.

Verdere informatie:
Deze zomer zal er een nieuwe gratis app. uitgebracht worden waarin Hielke en Sietse de geschiedenis van het Oude Far zichtbaar zullen maken. Dat gebeurt met augmented reality, een nieuwe techniek, die in de werkelijkheid een virtuele wereld van het oude Far projecteert. Oude vervlogen tijden krijgen dan een nieuw jasje in het heden.

In de kerstvakantie staat bij Kameleon Terherne een deel van de geschiedenis van Terherne centraal. De Ko melker en het werk met de praam wordt belicht.

Wat is er te doen? Naast de activiteiten in de kameleonboerderij is er een histotolk, die kinderen even mee terugneemt in de tijd. Op het terrein staat zijn komelker praam waar wat aan te ontdekken valt. Naast het grote overdekte speelerf in Paal 43 draait in de filmzaal een filmpje over “ oud Terhorne” en met ondersteuning van Theunis van der Meer is er een foto expositie ingericht over de tijd van toen.

Op dinsdag 27 december zal om 14.00 uur deze expositie door Henk Kroes geopend worden. Henk is zoon van een Ko melker en zij woonden destijds in Terkaple. Inwoners van Terherne van Terherne worden uitgenodigd om deze opening van 14.00 uur tot 15.00 uur bij te wonen. Toegang is dan gratis.