TERHERNE – Dit jaar wordt voor de zesde keer Proef de Kunst georganiseerd in watersport- en Kameleondorp Terherne. Een driedaagse kunstroute in de herfstvakantie die op de laatste dag (de zondag) gecombineerd wordt met een culinaire hapjesroute.

Proef de Kunst is er weer in geslaagd  een afwisselend aanbod aan kunst samen te stellen. In totaal exposeren er ruim veertig kunstenaars, van enthousiast (Terhernster) amateur tot professioneel.
De expositielocaties worden gevormd door de diverse horecagelegenheden, maar ook door eigen ateliers, een oude loods, een werkplaats en diverse tuinen. Voor iedere exposant wordt geprobeerd een passende ruimte te vinden voor het werk. Dit levert soms verrassende combinaties op; wat dacht u bijvoorbeeld van keramiek in een particuliere tomatenkas?

Nieuw dit jaar is de aandacht voor ‘special arts’: Miranda Dijkstra won de Special Award 2011. Een deel van haar nieuwe werk zal bij Proef de Kunst te zien zijn. Op zaterdag zullen er demonstraties zijn, o.a. ‘woodcarven’ en schilderen ‘en plein air’. Op de vrijdagavond is er een optreden in de Kameleonschuur, mede mogelijk gemaakt door Streekwurk Zuidwest. Om 20.00 uur treedt Arno van der Heyden op met zijn cabaretvoorstelling “U bevindt zich hier”.

Uniek bij  Proef de Kunst is de inzet van gratis watertaxi’s. Terherne ligt in het waterrijke gebied van De Fryske Marren. Met een bootje naar de volgende kunstlocatie gebracht worden en ondertussen genieten van de omgeving maakt deze kunstroute extra aantrekkelijk.

Naast de kunstroute is er op zondag de culinaire hapjesroute. De deelnemende horecagelegenheden uit Terherne doen dan weer hun best iets bijzonders klaar te maken. Met gebruik van de Hapjes-strippenkaart kan men bij een van de deelnemende horeca genieten van de kunst in combinatie met culinaire verrassingen.

Alle locaties zijn op loopafstand, maar om alles op een dag te zien zal er stevig doorgelopen moeten worden! Vooraf plannen kan door op www.proefdekunst.nl te kijken. Daar vind u alle informatie en beeldmateriaal van de kunstenaars en over tijden van de demonstraties en de voorstelling.

Proef de sfeer, Proef de Kunst!