Opening Luna Leeuwarden Urban Night Adventure

Op donderdag 15 december gaat LUNA Festival voor licht en geluid in de openbare ruimte van het centrum van Leeuwarden van start.

Wethouder Sjoerd Feitsma zal het festival om 17.00 uur officieel openen op het Wilhelminaplein. Het festival start met de première van een Alma-Tadema video-mapping op de gevel van het Paleis van Justitie.
De video-mapping is gemaakt door de Leeuwarder kunstenaar Richard Toepoel van Beun&Haas in samenwerking met sounddesigners Dirk Bouke van der Staal en Marinus Groen. Zij lieten zich inspireren door werk van de Friese schilder Alma-Tadema, waarvan de grote overzichtstentoonstelling Alma-Tadema, klassieke verleiding nog t/m 7 februari 2017 te zien is in het Fries Museum in Leeuwarden.

Na de opening wordt ook de rest van de binnenstad van Leeuwarden op schitterende lichtkunst getrakteerd. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland verrassen met werken op onverwachte locaties. Met behulp van de kaart op de website www.lunafestival.nl kan de bezoeker een eigen route uitstippelen.

leeuwarden-luna

In samenwerking met A Guide to Leeuwarden worden er speciale LUNA-tours aangeboden. Deze starten op ieder vol uur vanaf 17.00 bij de Westerkerk (Bagijnestraat 59) en leiden de bezoekers langs de 15 kunstwerken die deel uitmaken van deze allereerste try-out voor dit nieuwe stadsbrede festival in de donkere tijd van het jaar.
LUNA is een sprookjesachtig, verrassend avontuur van licht en geluid in de mooie binnenstad van Leeuwarden en duurt van 15 t/m 17 december.

De werken zijn van 17.00 uur tot 23.00 uur te bewonderen.
Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas en de BankGiro Loterij.