De Nije-Sânsleatbrêge, de hoge brug richting Akkrum, is tussen 17 november en 19 december ruim een maand gestremd voor alle autoverkeer. Voetgangers en fietsers kunnen nu al gebruik maken van een strook over de brug.

De provinsje Fryslân heeft medio november een nieuwsbrief gemaakt over de stremming van de Nije Sânsleatbrêge. Deze is te lezen op https://cuatro.sim-cdn.nl/fryslan/uploads/nieuwsbrief_sansleatbrege_-_november_2022.pdf

Inmiddels zijn er aanpassingen aan het schema. Hieronder geeft Plaatselijk Belang Terherne, zo goed als mogelijk, de actuele situatie over de gevolgen voor het autoverkeer, de maatregelen voor fietsers en voetgangers, en de maatregelen voor busgebruikers.

VOOR HET AUTOVERKEER:

  • De brug is volledig gestremd voor alle autoverkeer vanaf donderdag 17 november tot maandagochtend 19 december 5.00 uur. Tijdens deze ruim vier weken kunnen we niet rechtstreeks richting Akkrum, Jirnsum of Leeuwarden, maar moeten we vanuit Terherne omrijden via Joure.
  • Alternatief:
    De bedrijven Wetterwille en Kaap Hoorn (aan de Akkrum-kant van de brug) bieden de dorpsbewoners aan om in deze periode het parkeerterrein van Wetterwille / Kaap Hoorn te gebruiken om hun auto neer te zetten. Dit aanbod geldt alleen voor de beide grote parkeerterreinen langs de weg en niet voor de parkeerplekken verderop op het haventerrein. Als je wilt kun je dan te voet of per fiets oversteken naar en van je auto.

VOOR VOETGANGERS EN FIETSERS:

Zondag 27 november t/m zondag 18 december kunnen voetgangers en fietsers al weer over een strook op de brug. Af en toe gaat de brug open voor de scheepvaart.

VOOR BUSGEBRUIKERS:

  • Er is in deze gehele periode geen busvervoer naar Akkrum. Lijn 95 rijdt nog wel via bushalte Meskenwier, daar kun je b.v. op de fiets heenrijden.
  • Naar Joure rijdt op werkdagen een pendelbus, en in de weekenden kun je gebruik maken van de Opstapper Terherne.
  • Details kun je vinden op www.arriva.nl/halte