images

Ben jij een echte Hielke en Sietse-fan? Kom dan op 28 februari naar het Fries Museum. Van twaalf tot vijf staat het museum in het teken van de Kameleon. Je bezoekt niet alleen de tentoonstelling De Kameleon en het raadsel van de zilveren vork, je maakt ook kennis met Gerben Zonderland, je weet wel, die grappenmaker met al zijn wonderlijke verhalen. Verder zijn er allerlei leuke workshops te volgen. Bovendien komt niemand minder dan Kameleonschrijver Maarten Veldhuis (de ‘M’ uit het pseudoniem B.M. de Roos) voorlezen uit zijn boek! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op via de website van het Fries Museum!

 

boekpresentatie, voorlees- en signeersessie
Uitgeverij Kluitman presenteert tijdens de Kameleondag een splinternieuw deel in de Kameleonserie: Knallen met de Kameleon! Jij kunt erbij zijn als auteur Maarten Veldhuis het eerste exemplaar overhandigt aan leerlingen van de Albertine Agnesschool. Aansluitend leest de auteur zelf een stuk voor uit het nieuwe boek. Na afloop kun je het nieuwe boek meteen kopen en laten signerendoor Maarten en illustrator Rudi Jonker. Ook andere Kameleonboeken kun je laten signeren.

beleef de kameleon met gerben zonderland

Samen met Gerben Zonderland ga je op zoek naar de oplossing van het raadsel van de zilveren vork. Aan het einde ontdekken jullie een geheime code, die toegang geeft tot een speciale kamer. Daar ontdek je hoe het precies zit met de zilveren vork. Bovendien wil Gerben graag met je op de foto voor een reusachtige boekcover van de Kameleon. Trek een overall aan en maak een foto om te bewaren.


workshops
Hielke en Sietse zijn echte klompendragers, maar hun klompen zijn wel erg saai vind je niet? In de workshop Kameleonklompen pimp je klompen en maak je een originele kunstklomp. In de tekenworkshop leert Kameleonillustrator Rudi Jonker je de kneepjes van het vak.

 

de kameleon en het raadsel van de zilveren vork

De tentoonstelling De Kameleon en het raadsel van de zilveren vork is een spannend avontuur in het Fries Museum! Als een echte Hielke of Sietse Klinkhamer los jij samen met je ouders of grootouders het raadsel van de zilveren vork op. Gewapend met een raadselkaart ga je door het museum op zoek naar aanwijzingen en antwoorden. Een spetterende belevenis voor het hele gezin. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 31 oktober 2015.

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Ir. Abe Bonnema Stichting, de Provincie Fryslân, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, EZ/Kompas en de BankGiro Loterij