IFKS

Vroeg in de ochtend staat er op het IJsselmeer een mooie windkracht 2/3. Iedereen staat dus te trappelen om van start te gaan voor de 1e race van de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen 2015, het 34e kampioenschap alweer!

Na een vlekkeloze start van de B- en de C-klasse  heeft Aeolus toch duidelijk andere plannen en kunnen de lichtweer-specialisten hun hart ophalen. Halverwege de wedstrijd staat er dan ook nauwelijks nog wind en moeten de spaarzame vlaagjes opgezocht worden.

C-klasse
In de C-klasse zijn het de vrouwen die het schip vandaag het beste naar de weinige vlaagjes weten te loodsen. Vanaf het begin zijn het de Lege Wâlden met Jehanne Prins en en Noortje Goedhart (De Yde) die zich, samen met de Ora et Labora van Sietse Broersma op het vinkentouw, los maken van de rest van het veld. Dit levert debutante Jehanne Prins (Lege Wâlden) uiteindelijk een knappe 1e plaats op, op de voet gevolgd door Noortje Goedhart (De Yde) die met haar bemanning ook goed in vorm lijkt te zijn. Op nummer 3, weer een debutant, eindigt Sietse Broersma (Ora et Labora).