Ik huur een woning, kan ik dan ook glasvezel krijgen?
Jazeker! Ook woninghuurders kunnen een glasvezelaansluiting krijgen. Doe wel eerst de postcodecheck om te checken of uw huuradres in aanmerking komt. Geeft de postcodecheck “goed nieuws”, dan kunt u
een glasvezelabonnement afsluiten. Als vóór 1 juli 35% van de inwoners binnen de bebouwde kom én 50% van de inwoners buiten de bebouwde kom* dit ook heeft gedaan, legt DFMopGlas in samenwerking met Glasvezel buitenaf het netwerk aan.

Wat kost mij dat?
Als huurder betaalt u alléén de kosten voor het abonnement voor internet en/of tv en telefonie. De kosten voor de bijdrage voor het gebruik van de aansluiting (€250,-) neemt DFMopGlas voor haar rekening. Hiervan krijgt u geen factuur.
Doorgaans is de gezamenlijke prijs voor een abonnement plus de prijs voor de glasvezelaansluiting niet meer dan wat u nu betaalt. Over het algemeen kunt u dus zonder meerkosten profiteren van de voordelen van glasvezel.

Heb ik toestemming nodig van de woningcorporatie?
Nee. Dat is niet nodig. U bent vrij om zelf te kiezen of u een aansluiting wilt ja of nee. De woningcorporatie steunt het glasvezelinitiatief en zal hun volledige medewerking verlenen bij de aanleg van de aansluiting in uw woning.

Kan ik mijn abonnement opzeggen als ik ga verhuizen?
Ja! Dit is reden tot opzegging. Gaat u dus verhuizen, dan kunt u het glasvezelabonnement bij de provider opzeggen, zonder verdere verplichtingen. Na opzegging betaalt u geen kosten meer.

Waar kan ik meer informatie vinden of hulp krijgen?
Op onze website www.defryskemarrenopglas.nl is meer informatie over het aanbod en de voorwaarden te vinden. Ook kunt u natuurlijk contact met onze klantenservice opnemen via 088 – 75 85 800. Inwoners die graag hulp willen bij het afsluiten van een abonnement kunnen terecht op lokale
aanmeldavonden (zie agenda www.defryskemarrenopglas.nl). Hier staan lokale ambassadeurs en verkopers klaar om vragen te beantwoorden en te ondersteunen bij het afsluiten van een abonnement.
Alle inwoners zijn van harte welkom!

Waar kan ik een abonnement afsluiten?
Dit kan tijdens een lokale aanmeldavond. Ook kunt u even binnenlopen bij uw vertrouwde lokale verkoper in het dorp! Zij geven u graag advies, beantwoorden vragen en ondersteunen bij het afsluiten van een
abonnement. Natuurlijk kunt u ook rechtstreeks een abonnement afsluiten bij één van de dienstaanbieders: Caiway, CBizz, Delta, Helden van Nu en Online. Oriënteert u zich liever online? Kijk dan op www.helloworldglasvezel.nl

De Fryske Mienskip op glas