Weten ze in Terherne nog wel dat er een vrijwilligerspool bestaat en zijn er echt geen mensen die hulp nodig hebben?

De coördinatoren stelden zichzelf deze vraag met daarbij de kanttekening of de vrijwilligerspool wel behouden moest blijven, als er weinig tot geen aanvragen om hulp of gezelschap komen.

Ik zal u eerlijk vertellen dat, als ik hoor dat er weinig tot geen aanvragen zijn voor de vrijwilligerspool, ik een sprongetje van geluk maak. Je mag dan toch concluderen dat de Terhernsters hun netwerk prima op orde hebben!! Wij streven de politiek voorbij zal ik maar zeggen.

Maar is dat ook zo? Heeft iedereen zijn netwerk op orde en kan men met zijn of haar hulpvragen altijd bij iemand terecht? In mijn huidige werk , één van de sociale teams van Leeuwarden, kom ik vaak tegen dat dit absoluut niet zo is. Daarom stel ik u dan ook nu maar de vraag….

Weet u dat de vrijwilligerspool bestaat en wat zij voor u kan betekenen??

Weet u bijvoorbeeld dat u kunt rechtstreeks kunt bellen naar 06 – 17575948 voor vragen over vervoer naar de huisarts, ziekenhuis of familie. Dat u ook kunt bellen naar dit nummer als u gezelschap wilt bij het doen van uw boodschappen en zelfs bioscoopbezoek. Of gewoon bellen of er iemand in de pool is die met enige regelmaat met u komt koffie/thee drinken of een spelletje doen. Zelfs voor een klusje in huis, computervragen of naaiwerk zijn er handige vrijwilligers. En o ja dat vergeet ik bijna, de vrijwilligers van het Repair Café, die helaas zijn gestopt omdat er te weinig animo was, hebben zich verenigd in de pool en zijn bereid om u te helpen.

Kortom: bel de vrijwilligerspool als u ze nodig heeft : 06  – 17 57 59 48

Tijdens de laatste vergadering gaven onze huidige coördinatoren van het eerste uur, Akke Loman, Lutske Leemburg, Riek Klijnsma en Anneke Piersma aan te stoppen als coördinator van de pool. Zij willen de telefoon graag doorgeven aan een nieuwe ploeg enthousiaste vrijwilligers.

Bij deze namens iedereen hartelijk dank voor jullie jarenlange “Helpende Handen”.

Dus daarom zijn wij dan ook  op zoek naar enkele coördinatoren die om de beurt een maand de telefoon bemannen. Als coördinator beantwoordt u de telefoon en lost de aanvraag op door contact op te nemen met een van de vrijwilligers die op de lijst staan. Daarnaast komen de coördinatoren enkele keren per jaar bij elkaar om de telefoonplanning te maken en eventuele aanvragen door te spreken.

Heeft u interesse of een hulpvraag bel: 06  – 17 57 59 48

Martine Vonk

helpende handen