Ons pontje Fietsa Versa is 1 april weer gestart met het overzetten van fietsers tussen Terherne en Terzoolsterzijl. Ondanks het frisse weer van dit moment was de pont bij de eerste overzet al gelijk vol en we verwachten dat het deze hele zomer druk zal blijven.

In april en mei vaart de pont dagelijks van 10 uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds. De overzet kost € 1,50 en kan gepind worden. In coronatijd mogen er maximaal zes passagiers per keer mee. Het is aan boord prima mogelijk om anderhalve meter afstand te houden.

Vrijwilliger worden?

Het pontje vaart 100% met vrijwilligers. Op dit moment hebben we een vrijwilligersploeg van ongeveer 80 personen die per toerbeurt bemanning is op het pontje. We varen altijd met 2 bemanningsleden, één is in functie als schipper en de ander assisteert en verkoopt kaartjes. Elk team van twee vrijwilligers vaart maximaal vier uren en wordt daarna afgelost.

Lijkt het je als Terhernster leuk om ook af en toe als bemanninglid te gaan varen op het pontje, dan is dat nog steeds mogelijk. Informeer eens op de pont. Ook mensen van buiten Terherne zijn trouwens welkom.

Als assistent kun je eigenlijk gelijk meedoen. Als je schipper wilt gaan worden krijg je eerst praktijkles van één van de vier trainers van het opleidingsteam. Daarnaast moet je als pontschipper ook in het bezit zijn van het Klein Vaarbewijs I en het marifoonbewijs. Heb je deze diploma’s nog niet dan is er mogelijkheid om die te gaan halen, Stichting Terhernsterveer kan je helpen met de opleiding hiervoor.