Op zondag 15 oktober is het in Terherne kinderboekendag. Alle activiteiten zijn gratis en staan in het teken van het thema van de Kinderboekenweek: Gruwelijk eng ‘lekker griezelen’!

Door het dorp zijn er verschillende activiteiten voor de hele familie. Zo is er in Paal43, een nieuwe en tweedehands boekenmarkt, zijn er voorstellingen van de Gruffalo, muziek voorstellingen van Sander Metz en kan je hier reptielen bekijken.
Kinderen kunnen zich ook laten schminken, broodjes bakken of met Tomke op de foto.
In het Kameleondorp staan de Kameleonhelden Hielke en Sietse en smid Klinkhamer paraat. Bij de Blije Papagaai kunnen de kinderen volop creatief aan de slag om prachtige te dingen te maken.

‘Rôverguod’ (Roversgoed)

In dorpshuis De Buorkerij is een prachtige familievoorstelling van ‘Rôversguod’. Een Friestalige, muzikale poppenvoorstelling. De poppenvoorstelling is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd en zal ook zeker de volwassen begeleiders aanspreken. Het script van Tjerk Kooistra is gebaseerd op het nieuwe kinderboek Rôversguod, en neemt jong en oud mee in het avontuur van Fekke en zijn roeken.

‘De griezelbus’

Een oude Amerikaanse schoolbus zal de rol van griezelbus op zich nemen.Neem plaats in deze bijzondere bus. Spannende en leuke verhalen, verteld en voorgelezen door schrijvers  als Paul van Dijk, Mirjam van Houten, Linda de Haan, Jurjen van der meer en …… de makers van bekende Fryske en Nederlandse kinderboeken, maken deze bus uniek. Durf jij in te stappen?

Boekenkist-wedstrijd

Om 13.00 uur vindt voor de Kameleonboerderij de openingshandeling en prijsuitreiking van de boekenkistwedstrijd plaats.
Kinderen van deelnemende scholen hebben aardappelkistjes ingericht naar aanleiding van een boek passend bij het thema ‘Lekker Griezelen. De kistjes zijn de hele dag voor het publiek te bewonderen in ‘de Poaskepleats’.

De activiteiten in het dorp vinden plaats van 13.00 tot 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

 

Meer informatie is te vinden op www.kinderboekendag.nl en op facebook.