Fries Museum gaat uur eerder open

De tentoonstelling Alma-Tadema – klassieke verleiding in het Fries Museum is een groot succes.

Vanwege de overweldigende belangstelling gaat het museum vanaf nu een uur eerder open. Tot en met 7 februari is het Fries Museum van dinsdag tot en met zondag geopend van 10 tot 17 uur. Om rijen te vermijden wordt bezoekers geadviseerd om online tickets te kopen.

cid_image002_jpg01d22f72

Bezoekers in de tentoonstelling. Foto: Ruben van Vliet
Verleidelijke Romeinse vrouwen gesluierd in fijne gewaden tegen dromerige vergezichten, mijmerende geliefden op bijna doorschijnend marmeren bankjes en dames die hun tijd doorbrengen met pootjebaden, vissen voeren en luieren. Maar ook een farao met zijn stervende zoon in zijn armen en een nietsvermoedend feestend gezelschap dat elk moment verstikt gaat worden onder een lawine van rozenblaadjes. Alma-Tadema neemt ons mee naar scenes uit de klassieke oudheid en brengt deze tijd, als eerste, echt tot leven. Hij verbeeldt de oudheid zo mooi en overtuigend, dat regisseurs zijn schilderijen gebruiken als blauwdruk voor spektakelfilms als Gladiator. Uit heel de wereld komen meer dan tachtig topschilderijen van een van de meest succesvolle schilders van de 19de eeuw naar Leeuwarden. Samen met persoonlijke voorwerpen en filmfragmenten geven zij een inkijk in zijn wereld. Alma-Tadema – klassieke verleiding is te zien van 1 oktober 2016 tot en met 7 februari 2017.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling marketing en communicatie van het Fries Museum: [email protected] / 058 – 255 55 00.


fries museum
wilhelminaplein 92
postbus 1239
8900 ce leeuwarden

t +31 (0)58 255 55 00

www.friesmuseum.nl