Zondag 9 oktober(vandaag dus!); Jou it Troch; de dag van duurzaamheid.

Van 13 tot 18 uur, bij het Restaurant Meer van Lenten, Utbuorren 50, 8493 MA Terherne.
Toegang; gratis!
Vandaag is het zover; de dag van duurzaamheid! Onder leiding van Syb van der Ploeg en Piter Wilkens is 9 oktober een dag waarop een tiental bedrijven podium bieden aan allerlei muzikale en duurzame activiteiten.
Ze organiseren de Grien-tour door Friesland onder het motto; Jou it Troch! Geef onze aarde in goede conditie door aan de generaties na ons!stichtingjit_logo
Het Meer van Lenten is een van de tien bedrijven en er zijn zulke leuke dingen te verwachten. Het is de meer dan de moeite waard om even langs te gaan.
Drie muzikale optredens, waarbij de artiesten akoestisch (zonder versterking dus) optreden en de aankomst van hen is spectaculair en uiteraard op een duurzame wijze.

  • 13.00 uur Iris Kroes opent de middag met een wervelend optreden van muziek en zang.
  • 15.00 uur Piter Wilkens, de Fryske troubadour, bekend, vertrouwd en mooi
  • 17.00 uur Wiebe Caspers besluit de middag met zang en muziek

Daarnaast is het een prachtige drukte in en om het Meer van Lenten.
Andre Kuijt geeft een demonstratie van het elektrische varen. Een fantastische sloep ligt klaar om uit te proberen.
Nieuw is; SUP met een elektromotor en de bediening daarvan zit in de peddel! Gek en leuk, eigenlijk om vooral te laten zien hoe leuk en ver de techniek van elektrisch varen is. Maar u kunt het uitproberen! Of kijken naar anderen die het doen.
ROC de Friese Poort, afd. maritieme techniek geeft haar volle medewerking. Morgen vaart er een RIB! U raadt het al met een elektromotor! Gebouwd en onderhouden door de studenten! En ook morgen dus in de vaart. Fantastisch om geluidloos met een flinke snelheid op een RIB te zitten. Nieuwsgierig hoe dat is? Studenten (uiteraard 18 jaar en ouder in bezit van vaarbewijs) nemen u graag morgen mee. Zwemvesten liggen klaar.
Fietse Versa; Onze pont die alle media gehaald wordt ook prominent vertegenwoordigt. Hoe is het idee ook alweer ontstaan, de ontwikkeling, de zoektocht naar subsidie, de tekeningen, de bouw….u kunt het allemaal nog eens horen van Jaap Bruyel, voorzitter van de stichting.  Ook wordt deze dag verklapt hoeveel overzetjes er vanaf 16 juli tot nu toe waren.  De laatste stand maakt het helemaal leuk. Want natuurlijk is er ook wat te proeven! Heerlijke hapjes met een duurzame achtergrond. Uitleg over de zin en onzin van duurzame voedingsmiddelen. Maar vooral lekker!

Kortom, kom en geniet van de optredens, het varen en het proeven op zondag 9 oktober van 13 tot 18 uur.

Welkom in en rond Restaurant Meer van Lenten te Terherne.