Doe de theekransdans op Princessedag!

Zondag 19 juni is het weer zover! Keramiekmuseum Princessehof organiseert Princessedag: een feestelijke dag voor prinsen en prinsessen van 4 tot 12 jaar. Prinses Marijke is met haar gehele hofhouding aanwezig in een prachtig versierde Prinsentuin in Leeuwarden. Samen met de prinses zingen en dansen de kinderen en er zijn verschillende creatieve workshops en activiteiten.princessedag-1

Het programma begint in de Prinsentuin met zingen, dansen en het spannende verhaal van Prinses Marijke Meu. Daarna gaan we in optocht naar het Princessehof waar je een speurtocht en allemaal leuke workshops kan doen: Ontdek het museum met het Zoekboek, beschilder een tegeltje of teken een masker. Ook kan je je laten schminken en je haar laten vlechten zoals Elsa in Frozen.
Princessedag is een jaarlijks terugkerend feest in de Prinsentuin in Leeuwarden voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Prinsentuinconcerten en De Koperen Tuin. Verschillende enthousiaste acteurs, muzikanten, vrijwilligers en museummedewerkers helpen mee om de dag echt koninklijk te maken.

Keramiekmuseum Princessehof
Prinses Marijke Meu is een voorouder van onze huidige koning. Ze was regentes in Leeuwarden in de 18e eeuw. Haar eigenlijke naam was Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau. Het Keramiekmuseum Princessehof is gevestigd in haar voormalige stadspaleis.

Het programma begint om 12.30, 13.30 of 14.30 uur in de Prinsentuin bij de muziekkoepel. Het gehele programma duurt ongeveer 2-3 uur. Deelname aan Princessedag is gratis. Meld je aan voor een tijdvak op www.princessehof.nl